Spillselskap spår Vålerenga-jubel i Bergen

Spillselskapet Coolbet spår Vålerenga-jubel, og holder den regjerende seriemester som oddsfavoritt foran Altibox eSeriens første playoff-turnering fredag ettermiddag i Bergen.

En endring i formatet fra sist sesong gjør at fire lag går direkte til sluttspillet etter endt gruppespill. Ytterligere åtte må gå veien om playoff for å sikre sin plass. Lillestrøm, Raufoss, Jerv. Kongsvinger, Viking, Vålerenga, Sandnes Ulf og Stabæk møtes alle til kamp om siste ledige plassene.

Allerede i første playoffrunde blir det dramatikk når Våleranga møter Jerv. To mannskap som var blant de heteste favorittene til å spille om tittelen i årets eSerie. Nå må begge via playoff, der et av laga står i fare for å ikke klatre videre til sluttspillet.

Jerv vant 3 av 4 kamper i gruppespillet og tapte knepent for vinner Brann. Håvard Paulsrud og Anders Rasmussen facer dermed Vålerenga i sin første playoff-kamp. Et VIF-lag som overhodet ikke overbeviste i gruppespillet, og først sikret playoff på bedre målforskjell.

Les mer: Her er odds fra Coolbet

Vålerenga-jubel

Tross det er Vålerenga favoritten hos spillselskapet Coolbet til å vinne eSerien.

-Vi tror Arkan Resul og Magnus Myhrhaug Kristiansen revansjerer seg reelt etter en forsiktig start på årets sesong, og dermed forsvarer seriemesterskapet fra. Dette har blitt veldig populært, og vi har stor etterspørsel etter odds på eSports, forteller talsmann Thomas Måleng i Coolbet.

Mjøndalen settes inn som nestfavoritt til 3.50 i vinnerodds.

-Det er to sunnmøringer som spiller for bruntrøyene, og de debuterte med en sterk fjerdeplass i den første sesongen. Martin Landstad Pedersen og Alexander Hildre viste ytterligere forbedring i gruppespillet, og utgjør en reel trussel til tittelen i helga. De slipper også å gå via playoff fredag, fullfører Coolbets talsmann Thomas Måleng.

Playoff-kampene starter klokka 15 fredag i Det Akademiske Kvarter i Bergen.

Playoff-turneringen gir lagene anledning til å tape en kamp, men ved to tap er det game over. Det spilles med dobbeltutslag, der lag som taper én kamp får en ny sjanse i den såkalte «losers bracket».

Etter endt playoff står man igjen med fire lag som avanserer til sluttspill. Det starter allerede lørdag, der Brann, Kristiansund, Mjøndalen og Sarpsborg 08 allerede er kvalifisert inn.

Les mer: Hvem blir neste pokerkonge i Hallingdal?

De øvrige tre playoff-oppgjørene fredag er som følger:

Kongsvinger fikk en svak start på gruppespillet, men sikret playoff via en solid seier i siste kamp. Duoen Kovaci og Thuve må være påslått fra start mot et fyrt opp Sandnes Ulf. For de lyseblå er kvartfinale målet etter et godt gruppespill. Aleksander Klubben og Mathias Tollefesen blir forsiktige favoritter.

Raufoss og Stabæk er tredje playoff-oppgjør, men ingen av de to regnes med særlig store sjanser til å ta hjem seriemesterskapet selv med en vellykket playoff.

Lillestrøm-Viking er fredagens siste innledende playoff-kamp, der Viking er en av feltets dark horses til å bli seriemester. Da må Chris-Andre Skogland og Henrik Bjørøen komme seg helskinnet gjennom playoffen.

Les mer: Er du Norges beste odds-spiller?