Odds-analytikerens beste Vervebongen-tips

Jon Einar Birkevold er tidligere oddsekspert i TV2 og Dagbladet.  Med 101 000 kroner i jackpotten på Vervebongen lørdag, serverer odds-analytikerens beste tips her.   

Birkevold var i nesten ti år oddsekspert i Dagbladet og TV 2. I disse årene skrev han samlet over 100.000 oddsomtaler til glede for leserne. 53-åringen hadde allerede i svært ung alder en stor fascinasjonen for statistikk og sannsynlighetsberegning.  Det er viktige verktøy for en oddsspiller.

“Vervebongen” er et konsept hos Coolbet, der det ikke finnes noen grenser for hvor mye du kan vinne. Jackpotten er på 101 000 kroner, etter at arrangøren selv la til 5 000 kroner i potten.

-Vi ønsker alltid å gi den beste verdien for våre kunder, og legger derfor til 5 000 kroner i potten til helgens vervebong for at potten skal passere 100 000 kroner. Forrige helg var vinnerne kun én scoring unna storeslem på vervebongen, og jeg har en god magefølelse på at vi får en heldig jackpot-vinner i helgens vervebong. Her er det bare å verve en venn og delta, sier talsmann Asgeir Kvalvik.

Potten vil vokse ytterligere frem mot lørdag 15.februar, ettersom Coolbet legger 500 kroner i inn for hver nye Coolbet-kunde som verves før kampstart 16.00.

For å delta må du verve en venn til å åpne spillekonto hos Coolbet. Personen du verver må gjøre innskudd på minimum 100 kroner på sin spillekonto. Vervebongen går hver lørdag, og er på 10 kamper. Jackpotten blir utløst når en eller flere prikker samtlige kamper på bongen. Både du og den eller de du verver deltar gratis.

Her leverer du lørdagens kupong

Odds-analytikerens jackpot-tips

Til lørdagens omgang serverer Birkevold her sine beste tips til Vervebongens ti kamper. En bong to spillere kun var en scoring unna å sprenge jackpoten på sist helg.

I Vervebongen er det premiegrupper også for 9, 8 og 7 rette på henholdsvis 2 500, 1 500 og 500 kroner i tillegg til at den feite vervebong-jackpotten deles på alle med 10 rette.

Alle kamper er hentet fra Premier League og Championship. Her er tipsene.

Les mer: Tipp gratis – vinn 100 000 i Vervebong-jackpotten 

Norwich – Liverpool

Bunn mot topp i Premier League. Kanarifuglene er nederst og med åtte poeng frem til siste lag over streken, ser de ut til å flakse ned til divisjonen de kom fra. Tallene hjemme på Carrow Road er heller ikke gode, med 3-3-6, men de spilte uavgjort her mot både Tottenham og Crystal Palace før februar ble innledet med 1-0-seier hjemme over Bournemouth. På skadefronten ser det ikke så galt ut for manager Daniel Farke. Liverpool har med 24-1-0 22 poengs luke til Manchester City. På de 13 kampene som står igjen trenger de 28 poeng til for å slå samme Citys poengrekord fra 2017/2018. Gjestenes to tapte poeng så langt kom borte mot Manchester United i oktober. På forrige reise ble West Ham slått 2-0. Manager Jürgen Klopp har ser ut til å få Mané (a) tilbake etter fire kampers fravær, men han kan bli spart til tirsdagens CL-kamp borte mot Atlético Madrid. Uansett er det neppe noen grunn til å ikke markere for borteseier.

Les mer: Vervebongen-vinner skal se Messi mot Ødegaard. 

Birmingham – Brentford

Championship er noe av det mest interessante som finnes! Med 14 serierunder igjen kan mye skje. Birmingham ligger dog litt kjedelig til, ti poeng bak sjetteplassen og 13 poeng over streken. I februar har de dog vist flotte takter med seire over Nottingham, Bristol City og Barnsley i serien og de har slått ut Coventry av FA-cupen. Hogan (a) har scoret i tre kamper på rad. Trener Pep Clotet behøver ikke endre mye på laget. Brentford hadde 12 poeng etter elleve spilte, men siden har London-laget 13-4-4 og nå er de på fjerdeplass. Tirsdag var de en liten stund nr. 2, men hjemmeledelsen mot formfæle Leeds ble til 1-1. Før den ble det 5-1-seier borte over Hull og 3-2-seier hjemme over Middlesbrough. Laget til Thomas Frank har divisjonens beste målforskjell.  7-2-7 på reiseføtter. Dette kan selvfølgelig ende med hva som helst, men B skal være mest aktuelt.

Cardiff – Wigan

Nr. 8 mot nr. 22. Cardiff har med 4-6-1 siden midten av desember kuttet avstanden til sjetteplassen til fire poeng. Nå kommer de fra 1-0-seier borte over Luton og 3-0-seier borte over Huddersfield. Hjemme i Wales har det bare blitt ett tap, men seks av 15 har endt uavgjort. Skadene er fremdeles flere i Neil Harris sitt mannskap. Wigan har fire poeng opp til trygg grunn. De slo Sheffield W og Leeds før 1-2-tapet og hjemme for Preston og onsdagens 2-2-kamp hjemme mot Middlesbrough. I det kortrike oppgjøret mot Boro ble Dunkley (f) utvist og han må stå over. Ellers ser det ikke galt ut for manager Paul Cook, som forresten må svare til FA for ufin opptreden etter kampen Middlesbrough. Gjestene har 2-4-10 på tur og Cardiff må få tipset. På oddsen skal dette være en fin H til odds på rundt to ganger pengene.

Charlton – Blackburn

Lagene har henholdsvis 36 og 47 poeng. Charlton har 2-2-3 på de sju i 2020. De røk 1-3 borte for Stoke for det ble 1-0-seier borte over Nottingham. Hjemme i London er tallene 6-6-5. Eks-hardhausspiller Lee Bowyer begynner å få taket på manageryrket og her kan han mønstre tilnærmet toppet mannskap. Blackburn har seks poeng opp til sjetteplassen. De spilte 1-1 borte mot Middlesbrough og tapte 0-1 hjemme for Fulham før tre scoringer på sju minutter sørget for 3-0-seier hjemme over Hull tirsdag. Manager Tony Mowbray har en fyldig skadeliste. Holtby (m) er blant dem som er ute. Gjestene har 5-2-8 på bortegress og da er det kanskje på tide med en uavgjort på bortebane.

Derby – Huddersfield

Derby er nest best på hjemmebane! På Pride Park har de vunnet fire på rad, og står med 9-5-2, men med 2-5-9 på bortebane blir det totalt ikke godt nok til å kjempe om opprykk. Stoke ble slått 4-0 i forrige hjemmeopptreden. Onsdag røk de 2-3 borte for Bristol City. Rutinerte Keogh (f) er blant spillerne manager Philip Cocu savner. Huddersfield har ikke hatt det moro etter nedrykket og om de ikke passer seg kan de oppleve to nedrykk på rappen. De har dog samlet sju poeng på sine seks seneste kamper, men etter 2-0-seieren hjemme over Queens Park Rangers måtte de se seg slått med 0-3 samme sted av Cardiff. Det er noe mannskapsrusk også hos bortemanager Danny Cowley. «Terrierne» trives historisk sett veldig dårlig i Derby.

Fulham – Barnsley

Fulham tapte tre på rad i desember, men med 6-3-1 på de ti påfølgende er de på tredjeplass. Mitrovic scorer flittig og han burde kanskje pådra seg en liten skade før Serbias landskamp mot Norge i mars. Vertene startet februar med 3-2-seier her over Huddersfield, før de vant 1-0 borte over Blackburn og spilte 1-1 borte mot Millwall. Scott Parkers elever har 10-2-4 hjemme i London. Barnsley har tatt ett poeng på seks kamper og falt til bunns med 0-1-tapet hjemme for Birmingham tirsdag. Gerhard Struber overtok som manager i november, men det har ikke hjulpet og laget til østerrikeren skal bli for små på Craven Cottage.

Les mer: Ekspertenes jackpot-tips til Vervebongen

Leeds – Bristol City

Dette er dagens største favoritt og man kan lure litt på om 1,40 er riktig på et lag som nå har tatt ni poeng på ti kamper. Vertene reddet dog 1-1 borte mot Brentford tidligere i uken beholdt med det andreplassen. Her på Elland Road har de 8-4-3. Manager Marcelo Bielsa har ikke de store skadeproblemene. Bristol City tar turen til Yorkshire etter 3-2-seier hjemme over Derby. Gjestene er nr. 7, bare tre poeng bak dagens motstander, og de har tatt dobbelt så mange poeng som Leeds i de ti siste kampene. 8-4-4 borte er fine greier av Lee Johnsons menn. Henriksen og lagkameratene skal ha langt bedre poengsjanse her enn oddsen forteller. Man får faktisk godt over tre blank i odds på UB.

Middlesbrough – Luton

Boro har gått fra 4-0-0 på fire kamper til 0-4-2 på seks kamper. Med 37 poeng trenger de ikke mange flere for å overleve, men det var neppe det ambisjonene var i august. Hjemme har deres tre siste endt uavgjort, og det ble det også borte mot Wigan tirsdag; 2-2. Manager Jonathan Woodgate har noen fravær, men Ayala (f) nærmer seg retur. Luton skulle få det tøft og det har de da også fått. De er ti poeng bak dagens motstander, men de har scoret flere mål. Bakover ser det verre ut; 66 baklengs er i særklasse svakest. Uansett, det ble en opptur sist, med 1-0-seier hjemme over Sheffield Wednesday og de tre poengene tok de vekk fra bunnplassen. Borte skremmer de stort sett bare dem som er glad i klubben. 14 av 16 er tapt. Manger Mick Harford kan glede seg over å ha en kort skadeliste. H.

Preston – Millwall

Preston falt fra andre- til tiendeplass, men med 13 innspilte på fem kamper er Alex Neils lag oppe på sjetteplass. Nå kommer vertene hjem etter å ha slått Wigan og Stoke på bortebane. Med 10-3-3 er de Championships sterkeste hjemmelag. Det har vært og er en del fravær i laget, men det har altså gått rimelig bra likevel. Millwall har med rekken 0-2-2 fått sju poeng opp til dagens motstander. Det ble 0-2-tap hjemme for tabelltopp West Bromwich før midtukens 1-1-kamp hjemme mot Fulham. Borte har løvene bitt til seg poeng i elleve av 16 spilte, men hele åtte reiser har gitt ett poeng. Bortelaget er heller ikke fulltallig. Det står 2-2-1 mellom lagene i de siste fem og lagenes form gjør at H er mest nærliggende.

Queens Park Rangers – Stoke

QPR er på sesonglaveste plassering; nr. 17. Formen er med andre ord heller skrøpelig. Åtte poeng er tatt på de ti siste, men etter tre strake tap klarte de 0-0 i Swansea tirsdag, og de burde faktisk ha tatt alle poeng i Wales. At toppscorer Wells nylig reiste var ikke bra for manager Mark Warburton. Hjemme har laget med de forholdsvis stygge draktene 6-4-6. Få spillere er ute. Stoke lå i bunnen, sparket manageren og under Michael 0’Neills ledelse har de kommet på rett side at streken. 16 poeng er spilt inn på de ni etter at julekalkunen måtte bøte med livet. De røk likevel 0-4 i Derby på forrige reise. Siden har det blitt 3-1-seier hjemme over Charlton og 0-2-tap samme sted for Preston. 4-1-10 borte er ikke veldig bra, men formen har altså vært stigende. Shawcross (f) er blant de få på skadelisten hos bortelaget. Dette er åpent, men QPR var positive sist. Syltynn H.