Klart for Fredrikstadmesterskapet i tipping

Lokalpatriot og fotballekspert Dag Solheim byr på sine beste tips til spillselskapet Coolbets siste nyvinning Fredrikstadmesterskapet i tipping.

Fredrikstadmesterskapet er det første av flere lokalfotball-konsept Coolbet triller ut denne uken. I kort tekst går det ut på å tippe 1o kamper med rett resultat. Det gies forskjellig poengscore fra alt til rett resultat til kun kampvinner eller rett antall mål for et av lagene.

Mesterskapet går over en omgang, og spillefrist er lørdag klokken 14:00.

Her finner du kupongen: Fredrikstadmesterskapet med 3 000 kroner til vinneren

Fredrikstadmesterskapet i tipping

Coolbet hadde tidligere i år Kretsmesterskapet i gratistipping, der alle fotballkretsene landet over kåret den med best oversikt over lokalfotballen. Alle kretsmesterne skal der til England i desember å spille den store finalen, mens de overværer Premier League-oppgjøret mellom Southampton og West Ham. Daniel Yue ble kretsmester i Østfold, og han møter denne gjengen med lokalfotball-kjennere til finale på balløya.

Østsiden – Sparta Sarpsborg

Gamleklubben til Drillo vant 5-1 i det første møtet i Sarpsborg. Den siste cupmesteren fra «Olavs By», med triumf på Ullevaal i 1952, ligger sist på tabellen. Det er fortsatt håp om å redde plassen på bekostning av Idd. På de tre siste kampene som alle er vunnet av Øssia, har de scoret hele 14 ganger. På den strøkne gressmatta gir ikke hjemmelaget bort poeng til sarpingene.

Aalesunds FK 2 – Kråkerøy

Kun fire poeng skiller lagene i AaFK sin favør. Hjemme på Colorline Stadion tror jeg Tango-trøyene blir for sterke for de grønne og hvite fra Blomsterøya. Tilsvarende møte i Fredrikstad endte med 3-1 til gutta fra Jugendbyen. Det lille håpet om poeng for gutta fra Kråkerøy er at hjemmestatistikken er 4-3-4, og at man aldri vet hvilket lag 2.lagene stiller med.

Fredrikstad – Moss

FFK har ikke tapt for Moss siden 2004. Det tapet kom i cupen etter straffesparkkonkurranse. De syv møtene etter det har endt med seks seiere til rødbuksene. Faktisk så har ikke Moss scora i de tre siste møtene med laget fra Plankebyen. Hjemmelaget må vinne for å holde liv i drømmen om opprykk. Et feilskjær i denne kampen og alt håp kan være ute. Tilsvarende møte forrige sesong, som endte 3-0, samlet over 10.000 tilskuere. Det blir det ikke i år, men at 5.000 finner veien til Fredrikstad Stadion er ikke usannsynlig. FFK vant det første møtet på Melløs 3-0.

Les mer: Ny Venners Venner med massiv verdi

Fredrikshald – Gresvik

Gjestene hadde fest på klubbhuset på Gresvik mandag kveld, da opprykket til 5.divisjon ble feiret slik opprykk skal feires. Den fantastisk flotte gjengen har 17 seiere, en uavgjort og to tap før de to siste kampene. De er 9 poeng foran vertene fra Halden. Opprykket er feiret, og derfor tror jeg rivalen denne sesongen stikker av med seieren på eget gress. Slik de gjorde i bortekampen, da de påførte Gresvik sesongen eneste tap på hjemmebane.

Selbak – Kvik Halden 2

Gjestene fra Halden slåss med FFK 2 om opprykk, og leder med tre poeng med en kamp mer spilt enn Fredrikstad. Derfor kan man ikke avgi poeng for lag nummer 12 på tabellen. Alt annet enn borteseier på «Plassen» på Selbak er en stor overraskelse. Det første møtet i Halden i midten av juni endte 7-0.

Navestad – Begby

Begby topper tabellen, og går garantert ikke på noe feilskjær når de kjører de 15 minuttene nordover til Navestad. Hjemmelaget slåss riktig nok for å unngå nedrykk, men Begby-seier 9-2 sier litt om styrkeforholdet.

Tronvik – Trosvik

Gamleklubben til Tarik Elyounoussi vant det første møtet i Fredrikstad 3-2. Klubben som ligger på 3.plass har kapret 7 poeng mer enn mossingene som ligger tre plasser lavere. Trosvik har kun to tap på bortebane, og de kan fort få med seg poeng hjem.

Lervik – Torp

For 30 år siden var jeg på plass da Manchester City spilte treningskamp mot hjemmelaget, og vant 10-0 etter 5 mål av Clive Allen. En slik kamp kunne aldri funnet sted i 2019. Gjestene i denne kampen har tapt 10 av 11 bortekamper og taper nok her også. Lervik vant det første møtet på Torp med 2-1. Lag nummer 4 på tabellen er rett og slett bedre enn lag nummer 14. Det skiller 29 poeng mellom lagene.

Skogstrand – Trøgstad/Båstad FK

Det skiller kun et poeng, i hjemmelagets favør mellom disse to lagene. Her blir det jevnt. Det ble det også i møtet i indre Østfold, som endte 3-3 mellom lag 5 og 7 på tabellen.